A l’hora de celebrar unes noces, és fonamental seguir una sèrie de passos clau per a assegurar el seu èxit. En els primers mesos, s’ha de triar la data i definir el tipus de noces, calcular el pressupost i nombre de convidats, i reservar el lloc per al banquet i la cerimònia. També és important contractar fotògraf, videògraf i servei d’àpats, i triar la decoració juntament amb una llista preliminar de convidats. Posteriorment, s’han d’iniciar tràmits legals, buscar música, encarregar invitacions i detalls, i seleccionar el vestit de núvia. Si és un procés que els nuvis veuen molt complicat d’assumir en solitari, podran comptar amb l’ajuda de Carla, la nostra WeddingPlanner, que us acompanyarà en tot moment: abans, durant i després de les noces. Continua llegint per a conèixer els passos essencials per a celebrar unes noces reeixides!

De 12 a 9 mesos abans

En aquesta etapa inicial, és fonamental establir les bases sòlides per a la planificació de les noces. Aquí tens els passos que has de continuar durant aquest període:

Triar la data i definir el tipus de noces

Tria acuradament la data per a les teves noces, considerant factors com l’estació de l’any i les preferències personals. A més, és important determinar el tipus de noces que desitges tenir, sigui una cerimònia tradicional, civil o religiosa, ja que això influirà en els següents preparatius.

Calcular el pressupost i nombre de convidats

Un dels aspectes crucials és establir un pressupost aproximat per a les noces. Determina quant estàs disposat a invertir i distribueix els diners en funció de les diferents partides, com el lloc de celebració, el menjar, la decoració i els serveis contractats. A més, calcula aproximadament el nombre de convidats que desitges tenir, tenint en compte el pressupost i l’espai disponible.

Reservar el lloc per al banquet i la cerimònia

És moment de buscar i reservar el lloc ideal per a celebrar tant la cerimònia com el banquet. Visita diferents opcions, tenint en compte aspectes com la capacitat, la ubicació, la bellesa de l’espai i els serveis que ofereixen. Per a la cerimònia, des del Fortí del Rourell et recomanem per a aquest moment tan especial La Cotxera. Naturalesa oberta amb la paret del castell com a teló de fons i un llarg passadís ideal perquè els nuvis tinguin la seva entrada somiada. Per al moment aperitiu, El Pati del castell és l’espai perfecte. Un espai condicionat per a gaudir dels entrants del menú envoltats dels imponents murs del fortí.

Una vegada que hagis trobat el lloc perfecte, assegura’t de realitzar la reserva amb suficient antelació per a garantir la disponibilitat en la data seleccionada.

Buscar i contractar fotògraf, videògraf i servei d’àpats

No pots deixar de costat la contractació de professionals en fotografia i vídeo per a capturar els moments més especials de les teves noces. Investiga diferents opcions, revisa els seus dossiers i tria aquells que s’ajustin al teu estil i pressupost.

De la mateixa manera, contracta un servei de servei d’àpats que ofereixi una deliciosa proposta gastronòmica, concorde als teus gustos i necessitats. Al Fortí del Rourell disposem d’un servei de menús de noces excel·lents. Pots triar entre tres menús diferents: Menú Luxury, Menú Clàssic i Menú Elixir.

una boda de inicio a fin

Triar la decoració i elaborar una llista preliminar de convidats

La decoració és clau per a crear l’ambient que desitges en les teves noces. Pensa en l’estil que vols transmetre i tria colors, flors i elements decoratius que encaixin amb la teva visió. A més, elabora una llista preliminar de convidats, agrupant-los per categories com a família, amics pròxims i companys de treball, la qual cosa facilitarà la distribució en les taules.

Assegura’t de seguir aquests passos amb anticipació per a evitar imprevistos i gaudir d’una planificació més relaxada durant els mesos següents.

De 6 a 4 mesos abans

Iniciar l’expedient matrimonial

Abans d’avançar en els preparatius, és fonamental començar l’expedient matrimonial. Això implica acudir al Registre Civil corresponent i presentar la documentació requerida per a obtenir la partida de matrimoni. És important informar-se sobre els terminis i requisits específics de cada lloc per a evitar contratemps.

Buscar i contractar la música

La música és un element essencial en unes noces, per la qual cosa és moment de buscar i contractar els professionals adequats. Ja sigui una banda en viu, un DJ o un grup musical, és rellevant escoltar mostres del seu treball i assegurar-se que s’adaptin a l’estil i gust de la parella. A més, és recomanable fer una llista amb les cançons que es desitgen escoltar durant la cerimònia i la festa.

Encarregar les invitacions i detalls per als convidats

En aquesta etapa, és el moment perfecte per a encarregar les invitacions de noces. Ja sigui que s’opti per dissenys personalitzats o per opcions més senzilles, és crucial triar un estil d’acord amb la temàtica general de les noces. A més, es poden considerar els detalls per als convidats, com a obsequis o records especials que reflecteixin la personalitat de la parella.

Triar el vestit de núvia 

Un dels moments més emocionants per als nuvis és l’elecció del vestit de núvia o el vestit. És recomanable visitar diferents botigues especialitzades, provar diferents estils i comptar amb l’opinió de persones pròximes de confiança per a prendre la decisió adequada. A més, és important tenir en compte els complements com a vels, tocats, sabates i joieria.

Reservar transport i allotjament per als convidats

És fonamental assegurar-se que els convidats disposin de transport i allotjament adequat per a les noces. Per a això, és recomanable investigar diferents opcions, fer reserves amb anticipació i assegurar-se que totes les necessitats estiguin cobertes. A més, és possible negociar tarifes especials per a grups de convidats que s’allotgin en el mateix lloc. En aquesta etapa dels preparatius, és important realitzar cada pas de manera organitzada i tenint en compte els terminis establerts.

pasos para celebrar una boda exitosa

De 3-2 mesos abans

En aquesta etapa, falten només uns pocs mesos per al gran dia i és el moment de començar a organitzar alguns detalls importants. Aquí et presentem els passos clau que has de seguir:

Organitzar el comiat de solter/a

És hora de planificar un comiat de solter/a inoblidable per a celebrar la pròxima vida matrimonial. Tria una data que sigui convenient per a tots els participants i tria una activitat o esdeveniment que s’adapti a l’estil del nuvi o la núvia. Pots organitzar un sopar, una escapada de cap de setmana o fins i tot una aventura emocionant. Assegura’t de preparar tot amb suficient antelació perquè tots puguin planificar i assistir sense problemes.

Triar i comprar les aliances

Les aliances són símbols importants de compromís i amor etern. Dedica temps a buscar i triar acuradament les aliances perfectes que reflecteixin el vostre estil personal. Visita diferents joieries i compara opcions en termes de disseny, materials i preus. Una vegada que hagis trobat les aliances ideals, assegura’t de comprar-les amb suficient antelació per a evitar contratemps.

Triar el ram per a la núvia

El ram de la núvia és un accessori essencial que complementarà el seu vestit i estil. Tingues en compte la temporada en la qual se celebra les noces, així com els colors i flors que més t’agradin. Visita a un florista professional i discuteix les teves preferències perquè puguin crear un ram bell i personalitzat per a tu. No oblidis reservar-ho amb anticipació per a assegurar-te de tenir-ho llest per al gran dia.

Fer proves de pentinat i maquillatge

És recomanable realitzar proves de pentinat i maquillatge per a obtenir l’aspecte perfecte en el dia de les noces. Cerca un estilista i un maquillador professional que et facin sentir còmoda i confiada. Programa una cita per a dur a terme una prova de pentinat i maquillatge, i assegura’t de portar amb tu imatges d’inspiració i el teu vestit de núvia. D’aquesta manera, podràs discutir les teves preferències i fer ajustos si és necessari per a lluir espectacular en el teu gran dia.

Un mes abans de les noces

Confirmar l’assistència dels convidats

Abans que arribi el gran dia, és important confirmar l’assistència dels convidats. Posa’t en contacte amb cadascun d’ells per a assegurar-te que podran ser presents en les teves noces. Això t’ajudarà a finalitzar els detalls finals i ajustar el nombre de convidats per al banquet i la cerimònia.

Recollir el vestit

És crucial que un mes abans de les noces vagis a recollir el teu vestit de núvia o vestit. Assegura’t de provar-t’ho per a verificar que s’ajusta perfectament. Si és necessari, programa una cita amb el sastre per a realitzar els ajustos necessaris i que et sentis còmoda i segura durant tota la cerimònia i la festa.

Preparar les maletes per a la lluna de mel

Amb la data de les teves noces cada vegada més pròxima, és moment d’avançar els preparatius per a la teva lluna de mel. Fes una llista amb tot el que necessitaràs portar amb tu i comença a preparar les maletes. Recorda incloure documents de viatge, reserves d’hotel i qualsevol altre detall important per a assegurar-te que tot estarà llest per a partir en el teu viatge de somni. Recorda que aquest mes és crucial per a ultimar els detalls i tancar acords pendents. Mantingues la calma i gaudeix del procés de preparació. Aviat estaràs celebrant les teves noces i embarcant-te en una nova etapa de la teva vida.

pasos para celebrar una boda exitosa

Últim mes abans de les noces

Ultimar detalls i tancar acords pendents

Durant l’últim mes abans de les noces, és fonamental fer un repàs exhaustiu de tots els detalls i tancar aquells acords que encara estiguin pendents. Aquí estan algunes tasques importants a tenir en compte:

 • Confirmar tots els serveis contractats, com el servei d’àpats, el fotògraf i el videògraf, per a assegurar-te que estiguin disponibles en la data acordada.
 • Revisar els contractes i acords amb els proveïdors per a assegurar-te que tot estigui en ordre i no hi hagi sorpreses d’última hora.
 • Coordinar amb el lloc de la cerimònia i el banquet per a detallar els horaris, la disposició de les taules i qualsevol altra sol·licitud específica.
 • Realitzar una prova del menú amb el servei d’àpats per a assegurar-te que tot estigui al teu gust i confirmar els plats triats.
 • Comunicar-te amb els músics o el DJ per a repassar la llista de cançons i assegurar-te que tinguin la música adequada per a la cerimònia i la festa.

Mantenir la calma i gaudir del gran dia

En aquest últim mes, és normal sentir-se una mica nerviós o estressat, però és important recordar que l’objectiu principal és gaudir del teu gran dia. Aquí hi ha alguns consells per a mantenir la calma durant aquesta etapa:

 • Delegar responsabilitats en familiars o amics pròxims perquè t’ajudin amb les últimes tasques i així no sentir-te aclaparat/a.
 • Recorda reservar temps per a tu mateix/a i per a relaxar-te, ja sigui practicant algun esport, llegint un llibre o fent activitats que t’agradin.
 • Confia que tots els preparatius s’han realitzat correctament i confia en els professionals contractats perquè tot surti segons el planificat.
 • Gaudeix de moments especials amb la teva parella, com un sopar romàntic o una escapada de cap de setmana, per a buidar la ment i celebrar el vostre amor abans de les noces.
 • No oblidis descansar prou i cuidar el teu benestar físic i emocional, per a arribar al gran dia ple/a d’energia i felicitat.

Recorda que aquest últim mes és el moment de gaudir i de viure cada moment d’aquesta bella etapa. El gran dia s’acosta i tot estarà preparat perquè sigui inoblidable!

Al Fortí del Rourell, us podem aconsellar i ajudar en tot el que necessiteu perquè el dia de les vostres noces sigui perfecte. A més, si esteu pensant a celebrar aquí les vostres noces, Carla, nostra WeddingPlanner, us acompanyarà en tot moment.

Tots els espais del castell estaran disponibles per a vosaltres. Aquí podeu consultar-los tots i escollir el que més us agradi per a cada moment.

Si voleu saber més sobre les bodes al Fortí del Rourell, pots contactar amb nosaltres en el 623 196 600 o enviar-nos un correu a [email protected]. I no oblideu seguir-nos en el nostre instagram @fortirourell per a assabentar-vos de tots els detalls!

Abrir chat
1
Reserva por whatsapp
¡Hola! 👋 ¿Quieres hacer una reserva o pedir más información? ¡Contáctanos directamente por whatsapp!